COMPEED® Hælrevner

Se vores informationsfilm, hvor fodplejespecialister fortæller, hvordan du behandler og forebygger hælrevner.
Symptomer

Fodplejespecialist Beverley Ashdown er blevet honoreret af COMPEED® for sine råd og sit bidrag til denne video. Hvis du er bekymret over din fodhelse, skal du tale med din læge eller en autoriseret fodterapeut.

Hælrevner kaldes også fissurer eller sprækker rundt om hælene, og de ser ikke bare ucharmerende ud, men kan være ekstremt smertefulde. I begyndelsen ligner de harmløse, hvide kanter omkring bagsiden af hælen – normalt på grund af tør hud – men hvis de ikke behandles, kan de sprække og danne blødende revner. På det tidspunkt er det næsten umuligt at støtte på hælen, uden at det gør rigtig ondt, fordi hudens kanter trækkes fra hinanden af det øgede tryk på huden. De dybe sår kan tilmed blive inficerede.

Så snart huden på hælen bliver tør, øges risikoen for, at den revner. Hvis man sætter tidligt ind med en blødgørende fodcreme, forhindrer man dog, at skaden forværres. Brug en urea-baseret creme - helst mindst 2 gange dagligt. Produkter som Compeed® Creme mod hælrevner kan bruges om dagen, men giver endnu bedre effekt, hvis den påsmøres lige før sengetid. Hvis huden er revnet, kan du bruge Compeed® Hydrokolloid-plaster, som beskytter endnu bedre og fremmer helingsprocessen. Ved infektion eller alt for store smerter bør du rådføre dig med en autoriseret fodterapeut.

Du har lettere ved at få hælrevner, hvis du tit går i sko uden hæl eller flip-flops - så undgå at gøre det alt for tit. Hvis du alligevel gør det, kan du forebygge revnerne med en blødgørende fodcreme som Compeed® Creme mod hælrevner to gange dagligt.