COMPEED® LIGTORN

Se vores informationsfilm, hvor en autoriseret fodterapeut fortæller om behandling og forebyggelse af ligtorne

Fodplejespecialisten Beverley Ashdown, S.R.Ch., M.Ch.S., M.Pod.A., D.Pod.M., H.P.C, er blevet honoreret for sine råd og sit bidrag til denne video. Hvis du er bekymret over din fodhelse, skal du tale med din læge eller en fodplejespecialist. Hvis du er diabetiker: Rådfør dig med din læge, inden du bruger produkterne.

Symptomer

En ligtorn er en lokal forhornelse af huden, som opstår, hvis området udsættes for friktion eller tryk - normalt over knoglefremspring. Kroppen prøver altid at beskytte sig mod skader, og derfor bliver huden tykkere. Ligtorne gør ondt, når de udsættes for tryk. Der findes et mørkere hudområde inde i ligtornen, som mange tror er dens ”rod”. Det mørke hudområde, der består af komprimeret hud, har form som en kegle med spidsen ind mod smertepunktet. Ligtorne kan forekomme hvor som helst på foden og kan være hårde eller bløde. De kan udvikle sig mellem tæerne, hvis to tæer gnider mod hinanden. Bløde ligtorne (heloma miliare) er lidt anderledes. De findes i små grupper på fodsålen og føles nærmest, som om man har små glassplinter under foden. Bløde ligtorne har ikke nødvendigvis kun noget med tryk at gøre; de kan også opstå som følge af tørhed eller friktion.

Behandling

Så snart ligtornen begynder at udvikle sig, er det vigtigt at beskytte området mod tryk. anvendelse af hydrokolloid baseret plaster som COMPEED® Ligtornsplaster kan hjælpe til at blødgøre og aflaste det smertende område. COMPEED® Ligtornplaster indeholder en speciel gel der lindrer smerten umiddelbart og hjælper til at opløse ligtornen. Prøv at undgå sko, der er for små, hvis ligtornen ikke forsvinder, eller hvis der er noget ved den, der gør dig bekymret, skal du kontakte lægen eller en autoriseret fodterapeut.

Forebyggelse

Hvis du vil forhindre ligtorne i at opstå, skal du undgå at udsætte området på foden for tryk. Hvis du ved, at du skal have smalle eller nye sko på, er det med andre ord en god idé at påsætte et beskyttende plaster som COMPEED® hydrokolloid-baserede ligtorn eller vabelplaster. Husk at vabler ofte er et tegn på, at der kommer ligtorne, så dem bør du også forebygge. Brug en blødgørende fodcreme, inden du går i seng. Cremen gør huden mere elastisk og nedsætte risikoen for udvikling af bløde ligtorne.