COMPEED®Vabel

Se vores informationsfilm, hvor en autoriseret fodterapeut fortæller om behandling og forebyggelse af vabler 

Fodplejespecialisten Beverley Ashdown, S.R.Ch., M.Ch.S., M.Pod.A., D.Pod.M., H.P.C, er blevet honoreret for sine råd og sit bidrag til denne video. Hvis du er bekymret over din fodhelse, skal du tale med din læge eller en fodplejespecialist. Hvis du er diabetiker: Rådfør dig med din læge, inden du bruger produkterne.

Symptomer

Vabler er smertefulde væskefyldte blærer der kan udvikle sig som følge af tryk og friktion. De opstår på grund af gentagende friktion typisk på grund af sko med dårlig pasform – eller fordi fodens eller tæernes form er ændret eller på grund af knyster. Vabler udvikles hurtigt og kan være flere dage om at læges. Hvis der går hul på en vabel, kan den blive inficeret og gøre meget ondt.

Behandling

Hvis du får en vabel, skal du prøve at minimere risikoen for komplikationer. Undgå tryk og gnidninger mod området: brug fx et aflastende plaster som COMPEED® vabelplaster. Plastret hindrer vablen i at blive værre, fordi det virker støddæmpende lag danner en barriere mod friktion. Plastret er baseret på en hydrokolloid-teknologi, som skaber et optimalt sårhelingsmiljø og dæmper smerten med det samme. Plastret er også vandtæt og beskytter såret mod skadelige bakterier og snavs. Du skal ikke fjerne plastret for tidligt – vent til det begynder at løsne sig i kanterne, så kan det let fjernes i badet. Du skal ikke stikke hul på vablen, men hvis den springer af sig selv, skal du vaske den med en mild sæbeopløsning, tage et fodbad med saltvand i 10 minutter og derefter dække vablen med et beskyttende plaster som fx COMPEED®.

Forebyggelse

Hvis du har let ved at få vabler, kan du beskytte de udsatte områder, inden vablerne kommer. For at reducere friktion kan du bruge to par tynde strømper, når du motionerer, og beskyt den sarte hud med produkter som COMPEED® Anti-Vabel Stift eller COMPEED® vabelplaster – især hvis du har planer om at tage et par nye sko på.

Anvendelse

  • Se vores video om hvordan COMPEED® vabelplaster sættes på – hurtigt og effektivt
  • Vask og tør huden først, og sørg for at der ikke er creme eller olie på vabelområdet.
  • Fjern det nederste papir, og undgå at berøre den klæbende side.
  • Sæt plastret godt fast over vablen, og sørg for at glatte kanterne godt ud.
  • Lad plastret sidde, indtil det begynder at løsne sig (Bemærk: Det kan blive siddende i op til flere dage).
  • For at fjerne plastret træk det langt langs med huden. Du må ikke trække det opad.