Skip to main content

Fordele ved at bruge COMPEED®

Fordelene

Fordelene ved COMPEED® Invisible Plaster til Forkølelsessår

Fordelene ved Compeed®

COMPEED® Plaster til Forkølelsessår heler, beskytter og lindrer. Der findes ingen hurtigere eller mere diskret metode til at få bugt med irriterende forkølelsessår. Man regner med, at omkring 20% af befolkningen rammes af forkølelsessår, så du er ikke alene – og med COMPEED® Plaster til Forkølelsessår er du oven i købet i godt selskab!

Hydrokolloidpartikler forsegler såret under helingen

COMPEED® Plaster til Forkølelsessår er så effektivt, fordi det indeholder unikke hydrokolloid-075-partikler. De forsegler såret, opretholder et optimalt fugtniveau og afviser både vand og de bakterier, som kan give infektioner. Partiklerne gør det lettere for næringsstofferne at spredes, hvilket fremmer hudens egen evne til at hele op* og giver en hurtig heling af forkølelsessåret.

*heling af forkølelsessåret

Almindelige spørgsmål

Myter

Svar

Hvor hurtigt virker plastret?

Plastret begynder at virke, så snart du har sat det på, og hjælper forkølelsessåret med at hele* hurtigt – det er klinisk dokumentateret! Et sammenlignende, klinisk multicenterstudie har påvist, at helingstiden for COMPEED® Plaster til Forkølelsessår er klinisk sammenlignelig med behandling med acyclovir 5% creme.

*heling af forkølelsessårsududbruddet

Indeholder plastret en aktiv substans?

Nej. Det skyldes, at plastret ikke bekæmper virussen, men behandler udbruddet. At forhindre virussen i at formere sig er kun en del af problemet, når man har et forkølelsessår. Man slipper nemlig aldrig af med herpesvirussen. For at behandle symptomerne indeholder COMPEED®Plaster til Forkølelsessår hydrokolloid-075-partikler. Hydrokolloid-075 bruges i nogle af de mest avancerede, patenterede produkter til sårpleje, og gør det muligt at fremstille et ultra tyndt, fleksibelt og diskret plaster. Derudover giver plastret en række andre fordele.

Kan jeg klippe plastret til, så det dækker såret præcist?

Nej. Det skal undgås, da det kan begrænse plastrets helings* effekt.

Kan jeg spise og drikke, når jeg har plastret på?

Ja, men kontrollér lige, at det bliver siddende. Eftersom virussen også findes i dit spyt, skal du ikke dele glas eller bestik med andre.

Beskytter plastret mod UV-stråler?

Nej. Vi anbefaler, at du undgår at udsætte forkølelsessåret for direkte sollys.

Kan jeg bruge plastret, når jeg er gravid eller ammer?

Hvis du er gravid eller ammende, skal du tale med din læge, før du bruger COMPEED® Invisible Forkølelsessårsplaster. Forkølelsessår kan være et tegn på en underliggende infektion, hvilket bør udredes af en læge, hvis du er gravid eller ammer.

Kan jeg kysse, når jeg har plastret på?

Vær forsigtig. Plastret beskytter mod smitte fra såret, hvis du har påsat det korrekt, så det dækker og forsegler såret. Men vær alligevel forsigtig – som altid ved forkølelsessår. Virussen findes jo også i spyttet, så det er bedst, at området omkring munden ikke kommer i nærkontakt med andre.

Kan jeg bruge makeup, læbestift eller solbeskyttelse oven på plastret?

Ja, du kan skjule plastret med makeup eller læbestift. Du kan endda bruge solcreme på plastret. Bemærk, at du ikke bør bruge creme eller læbestift under plastret, da det kan nedsætte plastrets klæbeevne.

Skal jeg bruge plastret døgnet rundt eller bare, når jeg er vågen?

Vi anbefaler, at du bruger plastret døgnet rundt. Det giver det bedste resultat.

Smitter forkølelsessår?

Ja. Under et udbrud kan HSV-1-virussen let overføres fra person til person, hvis man fx drikker af samme glas. COMPEED® Invisible Forkølelsessårsplaster dækker såret og nedsætter risikoen for at virussen spredes. Og fordi du ikke selv kan røre såret, nedsættes risikoen for yderligere smitte.

Myter

Er det kun folk, som ikke vasker sig, der får forkølelsessår?

Nej. Det er helt almindeligt at få et forkølelsessår. Forskning viser, at næsten 80% af alle over 30 år bærer på herpesvirussen HSV-1 og på et eller andet tidspunkt i livet rammes af forkølelsessår – og omkring 20% døjer med forkølelsessår flere gange om året.

Får man forkølelsessår, når man har været forkølet?

Ikke nødvendigvis. Ofte er det psykisk eller fysisk stress, der udløser forkølelsessår.

*heling af forkølelsessårsudbrudet