Skip to main content

Påsætning af plaster

Sådan bruger du COMPEED®

 • Du kan bruge plastret i alle faser af udbruddet. Men det er bedst at sætte det på, når du opdager de første tegn på et udbrud – som regel prikken eller kløe.
 • Vask hænderne, inden og umiddelbart efter, at du har påsat dit COMPEED® plaster.
 • COMPEED® Invisible Forkølelsessårsplaster skal bruges alle døgnets 24 timer, indtil såret er helet. Plastret vil begynde at løsne sig af sig selv og skal så erstattes af et nyt.
 • Undlad at tage plastret af for at lade såret “ånde”. Det fremmer ikke helingsprocessen, men kan tværtimod forsinke den. Det er klinisk dokumenteret, at det giver et optimalt helingsmiljø at beholde plastret på.

Se vores informationsvideo om, hvordan du hurtigt og effektivt påsætter COMPEED® plaster til forkølelsessår.

Påsætning

 1. Vask hænder. Vær sikker på at huden er ren og tør hud. Brug ikke plastret sammen med creme; det nedsætter plastrets evne til at klæbe og dermed effekten.

 2. Fjern papiret fra applikatoren og hold fast med begge hænder i applikatorens ender.

 3. Træk forsigtigt i begge ender i pilenes retning, indtil den klæbende side er halvvejs synlig. Rør ikke ved klæbesiden.

 4. Tryk forsigtigt den klæbende halvdel af plastret fast på forkølelsessåret ved hjælp af en finger.

 5. Træk forsigtigt applikatorens ende nedad og væk fra huden, indtil plastret løsner sig fra applikatoren. Kontroller, at plastret sidder ordentligt. Glat eventuelt efter, så det sidder jævnt over læben.

Aftagning

Plastret skal ikke skiftes, så længe det sidder, som det skal. Når det begynder at løsne sig fra huden, skal det erstattes med et nyt.

 1. Først løsnes plastret i kanten.
 2. Brug begge hænder og hold i den løsnede kant.
 3. Træk plastret forsigtigt af ved at trække det langs med (parallelt med) huden. Det skal ikke trækkes op fra huden.