Vabler

Gode råd til dem, der står og går meget i løbet af dagen

4 min read
Gode råd til dem, der står og går meget i løbet af dagen Gode råd til dem, der står og går meget i løbet af dagen Gode råd til dem, der står og går meget i løbet af dagen

Det kan være et travlt liv at bo i byen. Det virker som om, at alle hele tiden er på fødderne og på vej et sted hen. På vej på arbejde, i skole, hen efter kaffe, sent på den til et møde, mødes med venner, til frisør, hen efter mere kaffe, købe ind, en tur i fitnesscenter, møde venner efter arbejde, spise aftensmad og derefter endelig hjemme. Udmattende, ikke?

Folk forsøger at nå deres 10.000 skridt. Det er mange skridt og det er super, men alt den gåen frem og tilbage er hårdt for dine fødder. For at kunne holde farten oppe er vi nødt til at passe godt på vores fødder og sørg for at pleje dem ordentligt. Desværre kan vi ikke allesammen gå rundt i behagelige hjemmesko på arbejde. Hele dagen i arbejdssko eller høje hæle kan være endnu en hindring for at have glade fødder.

Tag for eksempel Caroline, som er art director på et digitalt bureau. Hun kan godt lide at gå i høje hæle på arbejde nogle gange, fordi de ser godt ud og får hende til at føle sig selvsikker. Hun ved, at en lang dag i høje hæle er hårdt for hendes fødder, så hun vælger at bruge dem på rolige dage på kontoret. Men pas på Caroline, der er en ændring i planerne. Kunden er lige ankommet til byen, og hun vil gerne mødes i dag for at foretage nogle ændringer for kampagnen i sidste øjeblik. Det betyder, at der bliver nye deadlines, nye møder og masser at gåen rundt i panik. Først skal Caroline mødes med kunden. Hendes hotel er tre gader væk – for tæt på til en taxa, så Caroline går, men tre gader i høje hæle kan være en udfordring. Hun går tilbage til kontoret, sidder i 20 minutter, og så skal hun afsted til et andet møde med designeren. Hun begynder at mærke en svag brændende fornemmelse på sin venstre fod, men hun har ikke tid til at tage sig af det. Hun tager en taxa, men vejen er spærret af vejarbejde, så hun er nødt til at gå fem gader, og nu er smerten kraftigere. Ved frokosttid er Caroline kørt træt. Der er opstået vabler på begge fødder, og hun har ondt i fødderne. Hvis hun havde sine behagelige sko på, ville hun løbe rundt og kontrollere sit team, men i stedet sidder hun og har ondt på sit kontor og leder efter et plaster i sin skrivebordsskuffe.

Hvis bare hun havde sørget for at have et vabelplaster på lager.

Men vabler påvirker ikke kun kvinder i høje hæle. Tag for eksempel Peter, han er leder af en byggeplads. I dag har han nye arbejdsstøvler på, som han ikke har gået til endnu. Hans dag består af at kontrollere hele byggepladsen, sørge for, at alle er mødt op på arbejde, gå rundt med arkitekterne og bygningsejerne og sørge for, at materialer sendes til de rette områder. Støv og byggeaffald begynder at samle sig i hans støvler, der begynder at opstå vabler, og Peter kan uden tvivl mærke det. Men han har ikke tid til at lede efter et vabelplaster. Han klarer sig igennem det, men da han kommer hjem, er hans fødder ikke et kønt syn. Ærgerligt, at der ikke var nogen særlige vabelplastre i hans værktøjskasse.

Ved at have vabelplastre i din mappe eller skrivebordsskuffe kan du forbindre, at en ny vabel bliver værre, eller lindre smerten fra en vabel, der allerede har udviklet sig.

Det korte af det lange er, at alle får vabler, og selvom de måske nok er små, er de i stand til fuldstændigt at ødelægge din dag. Ved at have vabelplastre i din mappe eller skrivebordsskuffe kan du forbindre, at en ny vabel bliver værre, eller lindre smerten fra en vabel, der allerede har udviklet sig. Det vil redde din dag og du kan blive ved med at gå.