Vabler

Hvordan behandler man vabler forårsaget af vandresko?

3 min read
Hvordan behandler man vabler forårsaget af vandresko? Hvordan behandler man vabler forårsaget af vandresko? Hvordan behandler man vabler forårsaget af vandresko?

Overdreven skærmtid, stress, arbejde og trafik er alt sammen almindelige problemer, som de fleste af os oplever på daglig basis. En af de bedste metoder til at genoprette balancen i vores liv er at komme tilbage til naturen. Den bedste måde at komme ud i det fri på er en vandretur i naturen. Luk dine øjne og forestil dig det; de smukke træer svajer i brisen, den friske duft i skoven, den dejlige fred og ro. Det velvære, som man oplever efter bare en time ude i frisk luft, er utroligt berigende og givende. Til sidst begynder stressen at forlade din krop efterhånden som dine lunger fyldes af frisk luft. Men denne nyfundne glæde kan forsvinde øjeblikkeligt, hvis du er halvvejs på din vandretur og begynder at få en vabel.

Vabler er nogle af de mest almindelige fodskader for vandrere, og hvis du ikke er forberedt, kan de fuldstændigt ødelægge din vandretur. Det er ikke ideelt at gå med vabler, da friktionen kan få vablerne til at briste, hvilket kan føre til en smertefuld infektion.

Pleje af vabler på vandreture

De fleste vabler er ømme og smertefulde – nogle mere end andre. Men der er nogle tegn, du kan holde øje efter, for at se, om såret er inficeret. Før du behandler vablen, skal du vaske dine hænder i varmt vand og sæbe for at undgå at forurene såret med bakterier. Undersøg området omkring vablen for tegn på varme, hævelse, dårlig luft, pus, smerte, huller eller afskallende hud. Søg lægehjælp, hvis du tror, at vablen er alvorligt inficeret (f.eks. hvis du kan se pus i vablen).

Selvom den rette vandrestøvle er en vigtig del af forebyggelsen af vabler, er det en god idé at have materiale ved hånden til behandling af vabler, hvis de skulle opstå. Det omfatter særlige vabelplastre, absorberende materiale, som f.eks. gaze, og desinficerende middel. I de fleste tilfælde er det bedst ikke at prikke hul på vablen, men på en vandretur foretrækker de fleste vandrere at prikke hul og dræne vablen selv under kontrollerede forhold, i stedet for at risikere, at den brister af sig selv inde i ens svedige, våde strømpe.