Vabler

Lad ikke vabler fra nye sko ødelægge din store dag

6 min read
Lad ikke vabler fra nye sko ødelægge din store dag Lad ikke vabler fra nye sko ødelægge din store dag Lad ikke vabler fra nye sko ødelægge din store dag

Dagen er endelig kommet. Det kan være et bryllup, et jubilæum, en fest eller din første dag på et nyt arbejde – uanset hvad, dagen er endelig kommet. Du har forberedt dig i lang tid. Du har købt nyt tøj, taget i fitnesscenteret et par gange ekstra, du er endda blevet klippet. Og efter at have shoppet i dagevis, har du endda fundet det perfekte par sko. De er ikke for pyntede, ikke for afslappede og de ser fantastiske ud sammen med dit nye tøj. De vil gøre din gang ekstra energisk og få dig til at føle dig fantastisk. Der er ikke noget, der kan stoppe dig i de sko. Så nu er du helt klar til den store begivenhed. Hvad kan der gå galt?

Desværre er begivenheder, der er forbundet med et helt nyt, perfekt par sko, ofte fulgt af en helt ny, smertefuld vabel. Og de kan udvikle sig meget hurtigt. Vi ved, hvad du tænker: Hvorfor mig? Hvorfor i dag? Faktisk skal nye sko ofte gås til for at tilpasse sig til dine fødder. Trykket og friktionen, der opstår mellem din nye sko og din fod, er det, der forårsager den smertefulde, irriterende vabel – og det kan ødelægge enhver særlig dag.

Forestil dig, at det er din bryllupsdag, hvor du vil stråle af glæde, byde alle dine gæster velkommen med et smil og danse natten lang med din partner omgivet af familie og venner, men nu, hvor du har en vabel, vil hvert skridt være forbundet med ulidelig smerte. Det almindelige plaster, som din faster fandt i sin taske til din fod, er bare ikke godt nok. Du sidder ved hovedbordet og kigger på, at alle dine gæster danser og ønsker, at du havde et par ekstra fødder.

og friktionen, der opstår mellem din nye sko og din fod, er det, der forårsager den smertefulde, irriterende vabel – og det kan ødelægge enhver særlig dag.
Anbefalet til dig
Vabler

Sådan forhindres og behandles vabler, når du går i nye sko

Eller forestil dig, at det er din første dag på dit nye arbejde, hvor du gerne vil starte med den rette energi og en positiv attitude, men klokken er 9:30, og du har allerede fået en vabel. Din nye chef går sammen med dig igennem kontoret og smerten fra din venstre fod er nærmest invaliderende. Det bliver sværere og sværere for dig at skjule smerten i dit ansigt; svært at smile til alle dine nye kollegaer; og endnu sværere for dig at koncentrere dig om det arbejde, du skal lave. På en dag, hvor det er meningen, at du virkelig skal yde dit bedste, har du ikke lyst til andet end at tage dine sko af og gemme dig på toilettet indtil fyraften.

Vi har alle prøvet det. I stedet for at føle, at du går på skyer, sidder du ned i smerte. Du giver ikke hånd, du møder ikke nye mennesker, du smiler ikke – du er ganske enkelt ikke dig! Vabler kan forvandle det, der skulle være en fantastisk dag, til en smertefuld skuffelse.

Sådan håndterer du vabler forårsaget af nye sko

Frygt ej, med antivabelstift og vabelplastre kan du forhindre vabler i at ødelægge din store dag igen.

  • Så snart du mærker et sted på din fod, der begynder at blive irriteret, skal du med det samme bruge antivabelstiften for at reducere friktionen,
  • eller hvis der allerede er opstået en vabel, skal du bruge et vabelplaster til at lindre smerten og beskytte såret.

Det er en hurtig og simpel metode til at passe på dine fødder og holde dig på rette spor. Så næste gang du har en særlig begivenhed, der kræver helt nye sko, er der ikke noget, der kan stoppe dig.

Referencer

1

Schnitzler P. Chemotherapy. 2019;64(1):1-7

2

Gaby AR. Alternative Medicine Review, 2006, Vol. 11 (2): 93-101